Tietoa jäsenyydestä

Pikaohjeet:

  • Upseerit: Jäseneksi halutessasi täytä Reserviupseeriliiton jäsentietolomake. Muista merkitä Valitse yhdistys -pudotusvalikosta kerhoksi "Tapiolan Reserviupseerit ry".
  • Aliupseeri tai miehistön jäsen: Jäseneksi halutessasi täytä Reserviläisliiton jäsentietolomake. Muista merkitä Valitse yhdistys -pudotusvalikosta kerhoksi "Espoon Reserviläiset ry".

Vasemman reunan valikon kohdasta "Miten liittyä?" löydät tarkempaa tietoa liittymisestä jompaan kumpaan kerhoon (TaRu tai EsRes). Mikäli haluat vielä lisää tietoa, ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella. Yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta.

Yleistä tietoa yhdistyksistä

Espoossa toimivat Tapiolan Reserviupseerit (TaRu) sekä Espoon Reserviläiset (EsRes; aliupseerit ja miehistö) tiiviissä yhteistyössä Espoon Maanpuolustusnaisten kanssa ja lisäksi Kauniaisissa toimii Espoon-Kauniaisten Reserviupseerit. TaRu ja EsRes ovat olleet suunnan näyttäjinä sotilaskoulutuksen aloittamisessa sekä vetämisessä vuodesta 1993. Suurina kerhoina (637 ja 400 jäsentä) meillä on ollut helpompaa vaikuttaa ja olla yhteistyössä Puolustusvoimien sekä Helsingin Reserviupseeripiirin sekä Reserviläispiirien kanssa. Meidät tunnetaan peruskoulutukseen keskittyvänä ammattitaitoisena joukkona. Päätoimintojamme ovat:

  • Ammunta
  • Sotilaskoulutus
  • Aatteellinen toiminta
  • Vapaehtoinen pelastuspalvelu (etsinnät)


Tapiolan Reserviupseerit julkaisi myös Gona-jäsenlehteä vuodesta 1996 vuoteen 2010: ensin 4 kertaa vuodessa, sitten 3, lopulta 2, kunnes päätimme siirtyä täysin sähköiseen tiedottamiseen. Voit lukea viimeisimmät Gonat nettisivuiltamme. Jos haluat tutustua tarkasti Tapiolan Reserviupseerit ry:n historiaan, voit tilata kerhon 50-vuotisjuhlajulkaisun, 128-sivuisen kirjan osoitteesta panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi. Sen voi myös lukea suoraan PDF-muodossa Gona-sivulta. Mikäli haluat lisätietoja, älä epäröi ottaa yhteyttä!

 

Korjataan lopuksi vielä muutama yleinen epätietoisuudenaihe

1) Reserviläinen voi kuulua mihin reserviläiskerhoon tahansa

2) Kotiosoitteen vaihtuminen ei aiheuta mitään tarvetta vaihtaa kerhoa, ellet sitä itse halua tehdä

3) Liittyminen tai kuuluminen kerhoon ei tuo mukanaan mitään pakkoa osallistua yhdistyksen toimintaan. Aktiivisille toiminnan tekijöille jäsenyytesi on todella tärkeä vaikka et itse aktiivinen olisikaan. Jäsenmaksutulot mahdollistavat kaiken toiminnan, kerho elää jäsenmaksutuloillaan.

4) Liittoon kuuluminen luo painoarvoa Suomen Reserviupseeriliitolle ja Reserviläisliitolle suorittaa reserviläisten edunvalvontaa valtakunnan tasolla. Liittojen painoarvo on selkeästi kasvanut.